Zpravodajství v tištěných médiích

O kurzu

Přehled základních principů zpravodajství. Kurz nabízí hlavní pravidla platná pro zpravodajství především v tištěných médiích.

Rozpracované charakteristiky přináší základní pohled na zpravodajství v tištěných médiích.

Obecná  

charakteristika

Jak pracovat  

s informacemi

Jak vypadá  

vyvážený článek

Přístup autora
Doporučená literatura

Co se naučíte

  • základní pravidla platná pro zpravodajství
  • rozeznat dobré a špatné zpravodajské texty

Cílová skupina

  • novináři bez odborného žurnalistického vzdělání (především začínající novináři)
  • studenti žurnalistiky
  • zájemci, kteří se chtějí orientovat v tištěných médiích a chtějí se naučit poznat kvalitní zpravodajství

Lektor

Mgr. Jaroslav Čuřík

  • interní lektor Katedry mediálních studií a žurnalistiky, Fakulta sociálních studií, MU Brno
  • 2004–2005: krajský šéfredaktor jihomoravského deníku Rovnost, Vltava-Labe-Press
  • 1993–2004: redaktor MF DNES, Mafra
  • absolvent oboru Marketingové a sociální komunikace, UTB ve Zlíně, Fakulta multimediálních komunikací
  • absolvent oboru Žurnalistika, Univerzita Palackého Olomouc, Filozofická fakulta
  • autor více než šesti tisíc článků různých žánrů, které publikoval v MF Dnes a v Rovnosti
  • e-mail: curik@fss.muni.cz

Partneři kurzu

Jste společnost podnikající v oblasti médií a zaujal vás tento kurz? Jste vysokoškolské pracoviště v oboru médií nebo příbuzném? Chtěli byste se na rozvoji tohoto kurzu podílet? Ozvěte se editorce e-learningové platformy na e-mail lcisarova@centrum.cz

Tvůrci

Autor kurzu: Mgr. Jaroslav Čuřík
Editorka e-learningové platformy: Lenka Waschková Císařová (lcisarova@centrum.cz)
Design interaktivních materiálů: Petr Barták
Web: Anna Franková

Rozcestník

kurzy On-line internetový deník StiskOdborná praxe na Katedře mediálních studií a žurnalistiky Masarykovy univerzity
medailon lektora kurzu na stránkách Masarykovy univerzity

Sdílejte na sociálních sítích:
Sdílejte na Facebooku Sdílejte na Twitteru Sdílejte na Digg Bookmark this post in delicious Bookmark this post in Stumbleupon Sdílejte na Linkuj.cz Sdílejte na Vybrali.sme